Διατροφική αξία μελιού Ανδρεουλάκη Νίκου

 

Το μέλι αποτελείται από 70-80% από σάκχαρα, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού απορροφάται άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό (1 κουταλιά της σούπας μέλι αποδίδει στον οργανισμό 64Κcal).


ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΕΣ.

ΤEL.+30 6986003748 - .+30 6988914051 

ΜΕΛΙ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΣ

 


ΜΕΛΙ  ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΑ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΚΡΗΤΗΣ

 Έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες στο μέλι που το καθιστούν πολύτιμη τροφή. Περιέχει νερό σε ποσοστό 16%, οργανικά οξέα (δεκαοκτώ τον αριθμό), πρωτεΐνες και αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία σε μικρές ποσότητες (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.ά.), ένζυμα, συμπλέγματα πρωτεϊνών, βιταμίνες (Β2, Β6, C, D, E, παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ κ.ά), φυσικές αρωματικές ουσίες κ.ά.

 


 

Το μέλι έχει υψηλή ενεργειακή και θρεπτική άξια.

Τα ανόργανα στοιχεία του μελιού συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό. 



Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν είναι τα επιμέρους θρεπτικά συστατικά του μελιού όσο η συνύπαρξη όλων αυτών και ο τρόπος με τον οποίο δρουν στον ανθρώπινο οργανισμό.





ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΕΣ.

ΤEL.+30 6986003748 - .+30 6988914051 

ΜΕΛΙ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΣ